2018 Yılı Kültür Sanat STK'sı Ödülü: İstanbul Tasarım Merkezi

465 görüntüleme
31 Ocak 2019
Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kültür Sanat Ödülleri'nin üçüncüsü 08 Ocak 2019 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapıldı. İstanbul Tasarım Merkezi İslam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı ile Yılın Kültür Sanat STK'sı seçildi.

Yılın Kültür Sanat STK'sı ödülünü Önder Genel Başkan Vekil'i Ahmet Kağan'dan alan İstanbul Tasarım Merkezi koordinatörü M. Hüsrev Şeref "Diğer faaliyetlerinin yanında kültür ve sanata da bu derece değer veren Önder İmam Hatipler Derneği ve onun muhterem heyetine şükranlarımızı sunuyoruz. Tasarım kavramının henüz pek çoğumuzda yerleşmediği bir dönemde bundan 10 yıl kadar önce 2008'de İstanbul Tasarım Merkezi'ni Ensar Vakfı olarak kurduk. Elhamdulillah şimdiye kadar gayet başarılı faaliyetler yürüttük. Dünyada ilk defa 2013 yılında uluslararası çapta İslam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayını oluşturduk. Geometrik desenlerin menbağı sayılan ülkemizde maalesef o dönemde bu eserleri analiz edecek çok sayıda insanımız yoktu. Biz dikkatleri buna çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla bu çalıştayları başlattık. Bunun farkına varılmışlığının bir nişanesi olarak bu ödülü görüyorum tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

Törene TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Doç. Dr. İbrahim Kalın, ÖNDER Kurucu Genel Başkanı Yahya Kutluoğlu başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.