Ahmet Öğreten ile Sulu Boya Atölyesi

1596 görüntüleme
30 Ocak 2023
Sulu boya resim tekniği su ile çalışılan özgün bir boyama tekniğidir. Temel özelliği renklerin saydamlığıdır. Çabuk kuruyan bir malzemedir, bu nedenle hızlı çalışılması gerekir. Fakat kat kat çalışılması gereken yerlerde kurumasını beklemek gerekir. Sulu boya şeffaf, kapatıcı özelliği az olan bir boyadır. Bu nedenle açık bir renk, koyu bir rengin üzerinde çalışılamaz.

Sulu boya resim tekniği diğer resim tekniklerine göre zor bir tekniktir. Sulu boyada renkler suyun hareketine tabi olduğundan sonuç önceden kestirilemez. Düzeltme yapmak diğer boya çeşitlerine göre daha zordur. Fakat hızlı çalışmaya elverişli bir teknik olmasından dolayı çabuk sonuç almak isteyen resim meraklılarına uygundur.

Programın Amacı:
Bu programda katılımcılar suluboyayı örneklerle yaparak tanırken, temel tekniklerini pratik çalışmalarla öğrenecektir.

Hedef Kitle: Yetişkinler
Katılımcılarda Aranan Özel Koşullar:
Bu kurs dileyen herkesin katılabileceği bir program olup suluboyaya yeni başlayanlar için uygundur. Çizim deneyimi olması bir koşul değildir. Ancak artı bir özelliktir. Pek çok branşta olduğu gibi suluboya eğitimi programında da kimin hangi seviyeye ne zaman geleceği bilinemez ve garanti edilemez. Her katılımcı becerisine olduğu kadar gayretine de bağlı olarak gelişim kaydettiğinden süre ön görülemez. Gelişim ömür boyudur. Bu nedenle kurs programına dilediğiniz kadar katılıp, ara verebilir veya umduğunuz seviyeye ulaştığınızı düşündüğünüzde ayrılabilirsiniz. Tavsiye edilen süre 2 dönemdir (32 hafta).

Gerekli Malzemeler:
Elinizdeki mevcut malzemeler ile ilk derse katılabilirsiniz. Malzemeler ve tedarik edebileceğiniz yerler konusunda detaylı bilgi ilk derste verilecektir. Ya da aşağıdaki listeden faydalanabilirsiniz. Marka tercihini bütçenize uygun olarak yapabilirsiniz.

1. FIRÇA:

a- Sincap kılı fırça (Bigpoint 525 serisi No.4, Tinterotto 1407 seri No.4, Raphael 805 Seri Petit Gris No.2, Winsor & Newton Pure Squirrel No.3, Tinterotto 1400 seri No.4, Vincent 500 serisi No.2-4, Da Vinci Petit Gris Pur Seri 418 No.3)

b- Sentetik yuvarlak uçlu suluboya fırçası (10 veya 12 numara) (Bigpoint seri 123, Habico 123, Van Gogh 191, Karin by Da Vinci 383, Vincent 123, Tinterotto 780, Tinterotto 785c)

c- Samur suluboya fırçası (10 veya 12 numara) (sincap kılı fırça alırsanız bunu daha sonra alabilirsiniz) (Bigpoint seri 110, Van Gogh 171, Da Vinci Cosmotop Mix B, Habico 110, Tinterotto 732 seri No.4, Tinterotto 304 seri No.4, Da Vinci Seri 10)

d- Zemin fırçası (Südor Art 8055 No:30, Art Design 813 No:3, Rich Art 2000 No: 1,5, Cenova Art 511 35mm, İdora 8047 No: 30, İdora 8045 No: 35)

2. BOYA: Suluboya, Yarım tablet veya Tam Tablet (12-15'li takım yeterli olacaktır.) Öneriler;

- Van Gogh 15 renk veya Mission silver serisi, St Petersburg White Nights veya Mission gold serisi, Holbein, Daniel Smith, Winsor&Newton Artist, Schmincke, Sennelier vb.)

İsteyen 18, 24, 48 renk alabilir.

3. SULUBOYA KAĞIDI: 300 Gr. (Tercih - ince doku "Cold pressed" veya kalın doku "Rough") Öneriler;

"başlangıç için" - Canson Montval , Van Dyck Watercolor, Clairefontaine Goldline Aquapad

"orta seviye için" - Canson Gvarro, Canson Moulin Du Roy, Clairefontaine Fluer De Coton, Arches Lavis

"ileri seviye için" - Canson Heritage, Winsor & Newton profesyonel, Arches, Saunders Waterford

her bir parçanın arka yüzüne-kenarına, kâğıdın marka, model ve gramajını yazınız.

4. PALET: İlk dersler için suluboya takımının kapakları yeterli olacaktır. Yaklaşık A5 kâğıt büyüklüğünde cam veya düz porselen tabak.

5. SU KABI: Atölyede mevcuttur, yanınızda taşımanıza gerek yok.

6. BEZ: İki parça (Eski tişörtlerden vb olur.)

7. KALEM: (2B) ve SİLGİ (sert ve hamur)

8. KAĞIT BANT: 2,4 cm maskeleme bantı

9. MASKELEME SIVISI: İsteğe bağlıdır, daha sonra alınabilir.

10. Bir miktar kâğıt peçete veya kağıt havlu

https://istanbultasarimmerkezi.org/
İstanbul Tasarım Merkezi - Faaliyetler
40 VİDEO
Benzer Videolar